Eurohold залучив 80,5 млн євро шляхом публічного розміщення нових акцій

09.07.2021

Eurohold залучив 80,5 млн євро шляхом публічного розміщення нових акцій

Eurohold Bulgaria – найбільша публічна холдингова компанія в Болгарії та одна з провідних незалежних фінансових і страхових груп в Південно-Східній Європі (представлена в Україні двома страховими компаніями – Євроінс Україна і Європейське туристичне страхування), залучила 157 млн левів (80,5 млн євро) шляхом публічного розміщення нових акцій на Болгарській фондовій біржі (БФБ). Нова емісія акцій відбулася з 9 червня по 7 липня 2021 року і викликала великий інтерес з боку міжнародних та місцевих інвесторів, які підписалися і сплатили близько 63 мільйонів нових акцій.

За допомогою даного розміщення Eurohold зібрав на 24% більше коштів, необхідних для придбання дочірніх компаній CEZ Group в Болгарії, і збільшить свій капітал до 260,5 мільйонів акцій. Після реєстрації нових акцій ринкова капіталізація Еurohold при поточній ціні акцій досягне близько 650 мільйонів левів (332 млн євро). Eurohold запропонував для підписки близько 79 мільйонів нових звичайних акцій номінальною вартістю 1 лв та ціною випуску 2,50 лева кожна. Інвестори підписалися і сплатили в цілому 63 мільйони акцій, що становить майже 80% від запланованого розміщення.

Провідним менеджером публічної пропозиції став болгарський інвестиційний посередник Euro-Finance AD. В якості єдиного фінансового консультанта Eurohold по даним розміщенням виступив Renaissance Capital.

Надходження від пропозиції будуть використані для фінансування придбання дочірніх компаній CEZ Group, серед яких провідні підприємства з розподілу, постачання та торгівлі електроенергією в Болгарії, а також для інвестицій в подальший розвиток двох основних напрямків діяльності групи – енергетики та страхування. «Ми будемо підтримувати інвестиційну програму наших нових дочірніх компаній в енергетичному секторі і зосередимося на підвищенні прибутковості холдингу та розширенні нашого страхового бізнесу», – заявив Кирил Бошов, голова правління Eurohold.

Для фінансування наступного етапу придбання дочірніх компаній CEZ Group, яке, як очікується, буде завершено до кінця липня 2021 року, Еurohold планує використовувати надходження від власного капіталу разом з позиковим фінансуванням. Як повідомлялося раніше, Eurohold Bulgaria доручила JP Morgan AG (дочірній компанії JP Morgan Chase) виступати в якості ведучого та ексклюзивного організатора структурування боргового фінансування, пов'язаного з угодою з CEZ Group.

Довгострокова стратегічна мета Eurohold – стати одним з провідних незалежних постачальників фінансових послуг і операторів енергоринку в Південно-Східній Європі.

замовлення послуг

Оберіть послугу, яка вас цікавить

Ваш телефон

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

або напишіть нам

чи дзвоніть

0 800 501 513 470

зареєструватися

Ім`я*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Телефон*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Email*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Пароль не відповідає вимогам.

Пароль повинен бути не менше 6 символів.

Цей користувач вже зареєстрований.

Вхід

Для входу введіть свою email адресу

Пароль для gmail

!

Поле не може бути порожнім.

Такого email не існує. Перевірте коректність або зареєструйтесь

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний пароль, спробуйте ще раз

На gmail вислане посилання для зміни пароля.

Я згадав пароль

скидання пароля

Введіть будь-ласка новий пароль

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат або паролі не співпадають

Повторіть пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

зберегти

Дякуємо за Ваше замовлення! Наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом.

Дякуємо за Ваше звернення!