Eurohold збільшив доходи та покращив прибутковість у першому півріччі 2023 року

06.09.2023

Eurohold збільшив доходи та покращив прибутковість у першому півріччі 2023 року

Eurohold Bulgaria, провідна енергетична та фінансова група в Південно-Східній Європі (представлена в Україні двома страховими компаніями – Євроінс Україна та Європейське Туристичне Страхування), незважаючи на економічні та геополітичні виклики в регіоні, в якому вона працює, зуміла покращити свої фінансові результати в першому півріччі 2023 року.

Згідно з консолідованим звітом групи, у січні-червні 2023-го Eurohold отримав загальний дохід у розмірі близько 1,09 млрд євро, а також прибуток до вирахування відсотків, податків і амортизації (EBITDA) у розмірі 193,44 млн євро. Чистий фінансовий результат склав близько 124,34 млн євро. Позитивний результат був досягнутий завдяки значно вищій прибутковості енергетичного бізнесу холдингу та стабільним показникам страхових дочірніх компаній групи.

Енергетичний бізнес, який працює під брендом Electrohold, покращив свою прибутковість, незважаючи на падіння цін на вільному ринку порівняно з першим півріччям 2022 року.

Страховий бізнес Eurohold, сконцентрований в Euroins Insurance Group (EIG), демонструє стабільні показники після виходу з румунського ринку. У серпні Fitch Ratings, одне з провідних рейтингових агентств світу, підтвердило рейтинг фінансової стійкості страховика «B+» зі стабільним прогнозом страховій компанії Euroins AD (Euroins Bulgaria), найбільшій дочірній компанії ЕІG. Такий же рейтинг був підтверджений перестрахувальній компанії групи – EIG Re.

Fitch також вивело обидві компанії зі списку Rating Watch Negative (RWN). Це було пов'язано як з їхніми позитивними показниками, так і з оцінкою рейтингового агентства, що бізнес компаній групи залишається стабільним навіть після виходу з румунського ринку. У червні Fitch підтвердило кредитний рейтинг «B» зі стабільним прогнозом для материнської компанії Eurohold, а також вилучило холдинг з RWN агентства.

«Економічна та геополітична ситуація в регіоні стала для нас викликом, з яким ми справляємося за допомогою операційних та стратегічних заходів. Наша стратегія розвитку та наша диверсифікація з точки зору секторів бізнесу, продуктів та ринків, на яких ми працюємо, допомагають нам вистояти у складні часи. Незважаючи на війну в Україні, економіка регіону Центральної та Східної Європи (ЦСЄ) демонструє стабільні показники та стійкість. Хоча ми спостерігаємо ознаки економічного уповільнення, ми очікуємо, що у 2023 році зростання на ринках ЦСЄ буде вищим, ніж у середньому в Європі та єврозоні. Ми оптимістично налаштовані на результати до кінця поточного року», – прокоментував Ассен Мінчев, генеральний директор Eurohold.


Довідка

Eurohold Bulgaria – провідна енергетична та фінансова група, що працює в Центральній, Східній та Південно-Східній Європі. Котирується на Болгарській і Варшавській фондових біржах. Eurohold володіє Euroins Insurance Group (EIG), однією з найбільших страхових груп у регіоні. EIG надає повний спектр страхових продуктів, обслуговує понад 4 мільйони клієнтів в 11 країнах і налічує понад 3000 співробітників. Eurohold є власником Electrohold, провідної енергетичної групи в Болгарії, яка володіє найбільшим дистриб'ютором, постачальником і продавцем електроенергії в країні, налічує 3000 співробітників і обслуговує понад 3 мільйони споживачів.

СК Євроінс Україна – універсальний non-life страховик, працює на українському ринку з 1992 року. Входить до складу болгарської Euroins Insurance Group (EIG) – однієї з найбільших незалежних страхових груп, що діють у країнах Центральної, Східної та Південно-Східної Європи. Компанія має близько 100 представництв по всій країні, володіє 25 ліцензіями, з них 16 – з добровільних і 9 – з обов'язкових видів страхування. СК Євроінс Україна є членом Моторного (транспортного) страхового бюро України, активно працює в сегментах автострахування, медичного страхування, страхування майна, відповідальності та вантажів для приватних і корпоративних клієнтів. З початку 2021 року Євроінс Україна є членом Національної асоціації страховиків України (НАСУ), яка об'єднала лідерів національного ринку класичного страхування.

СК Європейське Туристичне Страхування працює на українському ринку з 2006 року і є єдиним страховиком в Україні, який спеціалізується на туристичному страхуванні. Компанія володіє 8 ліцензіями з добровільних видів страхування, працює як з приватними особами, так і з корпоративними клієнтами. ЄТС є членом Національної асоціації страховиків України (НАСУ).

замовлення послуг

Оберіть послугу, яка вас цікавить

Ваш телефон

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

або напишіть нам

чи дзвоніть

0 800 501 513 470

зареєструватися

Ім`я*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Телефон*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Email*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Пароль не відповідає вимогам.

Пароль повинен бути не менше 6 символів.

Цей користувач вже зареєстрований.

Вхід

Для входу введіть свою email адресу

Пароль для gmail

!

Поле не може бути порожнім.

Такого email не існує. Перевірте коректність або зареєструйтесь

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний пароль, спробуйте ще раз

На gmail вислане посилання для зміни пароля.

Я згадав пароль

скидання пароля

Введіть будь-ласка новий пароль

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат або паролі не співпадають

Повторіть пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

зберегти

Дякуємо за Ваше замовлення! Наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом.

Дякуємо за Ваше звернення!