Офіційне роз'яснення до інформації НБУ про застосування заходів стосовно ПрАТ "СК "Євроінс Україна"

16.08.2021

Офіційне роз'яснення до інформації НБУ про застосування заходів стосовно ПрАТ "СК "Євроінс Україна"

Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Євроінс Україна», код ЄДРПОУ 22868348 (надалі – Товариство/ПрАТ «СК «Євроінс Україна»), в результаті розміщення інформації про застосування до Товариства заходу впливу з боку НБУ у зв’язку із недотриманням вимог щодо платоспроможності та достатності капіталу, що встановлені Положенням про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу і платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика, затвердженого розпорядженням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, від 07.06.2018 № 850 (надалі – Положення № 850), а саме: сума наявних прийнятних активів згідно даного Положення №850 є меншою за нормативний обсяг активів, який визначається з метою дотримання нормативу платоспроможності та достатності капіталу, вважає за доцільне надати наступні роз’яснення з цього приводу.

Порушення даного нормативу сталося в основному через стрімкий приріст страхових платежів, що прямо впливає на розрахунок нормативного значення активів, та в наслідок існуючих обмежень згідно даного Положення №850 щодо включення до складу прийнятних активів певних категорій активів, зокрема непростроченої дебіторської заборгованості за певними видами страхування тощо.

Товариством ще у другому кварталі було започатковано низку заходів та розроблено чіткий план дій з метою усунення вказаного порушення, про що Товариство постійно інформує Національний банк України.

Так, на позачергових Загальних зборах акціонерів Товариства 30.07.2021 року було прийнято рішення про збільшення статутного капіталу шляхом розміщення додаткових простих іменних акцій у кількості 7 000 000 000 (сім мільярдів) штук існуючої номінальної вартості 0,01 грн., загальною номінальною вартістю 70 000 000,00 грн. (сімдесят мільйонів гривень нуль копійок) за рахунок додаткових внесків без здійснення публічної пропозиції. Станом на сьогодні відповідні документи стосовно реєстрації рішення про емісію подані до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

В результаті виконання рішення загальних зборів акціонерів, тобто до 30.09.2021р., будуть не тільки усунуті будь-які невідповідності нормативним вимогам Положення № 850, а й буде сформовано додатковий запас прийнятних активів для подальшого розвитку Товариства.

Все вищезазначене свідчить, що станом на дату складання цього листа відсутні будь-які фінансові проблеми з боку Товариства, що можуть будь-яким чином вплинути на виконання ПрАТ «СК «Євроінс Україна» своїх зобов’язань перед клієнтами та контрагентами.

Крім того, доводимо до Вашого відома, що за 1 півріччя 2021 року чистий прибуток Товариства склав 4 475 тис. грн. Товариство станом на 30.06.2021р. дотримується вимог щодо перевищення фактичного запасу платоспроможності над нормативним, нормативу ризиковості операцій та нормативу якості активів.

Станом на сьогодні ПрАТ «СК «Євроінс Україна» сумлінно та своєчасно виконує свої зобов’язання стосовно сплати внесків до МТСБУ, зокрема додаткових гарантійних внесків до Фонду захисту потерпілих.

З повагою, ПрАТ «СК «Євроінс Україна» 16.08.2021

замовлення послуг

Оберіть послугу, яка вас цікавить

Ваш телефон

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

або напишіть нам

чи дзвоніть

0 800 501 513 470

зареєструватися

Ім`я*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Телефон*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Email*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Пароль не відповідає вимогам.

Пароль повинен бути не менше 6 символів.

Цей користувач вже зареєстрований.

Вхід

Для входу введіть свою email адресу

Пароль для gmail

!

Поле не може бути порожнім.

Такого email не існує. Перевірте коректність або зареєструйтесь

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний пароль, спробуйте ще раз

На gmail вислане посилання для зміни пароля.

Я згадав пароль

скидання пароля

Введіть будь-ласка новий пароль

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат або паролі не співпадають

Повторіть пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

зберегти

Дякуємо за Ваше замовлення! Наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом.

Дякуємо за Ваше звернення!