Eurohold завершив придбання енергетичного бізнесу групи CEZ у Болгарії

27.07.2021

Eurohold завершив придбання енергетичного бізнесу групи CEZ у Болгарії

Сума контракту становила 335 млн євро.

Еurohold Bulgaria AD, найбільший холдинг Болгарії та провідна фінансова й страхова група у регіоні CESEE – Центральної, Східної та Південно-Східної Європи, офіційно завершив придбання семи дочірніх компаній чеської енергетичної групи CEZ на території Болгарії. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі головного офісу компанії.

Подробиці угоди

Еurohold через свою дочірню компанію EEEC, «Східноєвропейська електрична компанія», придбав 67% акцій CEZ Distribution Bulgaria – найбільшого дистриб'ютора електроенергії в Болгарії, що володіє 40% часткою ринку, та CEZ Electro Болгарія – провідного болгарського постачальника електроенергії. Також Еurohold сконцентрував 100% капіталу CEZ Trade Bulgaria, найбільшого трейдера електроенергії в країні.

Серед інших придбаних активів: • CEZ ICT Bulgaria, компанія у сфері ІТ-послуг, • Bara Group, електростанція, що працює на біомасі, • Free Energy Project Oreshetz, парк виробництва сонячної енергії, • CEZ Bulgaria, координатор підрозділів групи CEZ у Болгарії.

Наслідки угоди

Придбання активів групи CEZ дозволить Еurohold удвічі збільшити базу клієнтів, яка, за попередніми оцінками, складає понад 7 мільйонів осіб. Холдинг в цілому забезпечить робочими місцями понад 6 000 осіб в 11 країнах Центральної, Східної, Південно-Східної Європи та СНД.

Вже заявлено, що Еurohold збереже команду ключових керівників CEZ Болгарія. Водночас вона буде посилена провідними фахівцями та успішними менеджерами галузі з більш ніж 25-річним досвідом роботи та видатними результатами на попередніх посадах. Імена нових менеджерів поки що не розголошуються. Відомо, що вони працюють в країнах Східної Європи.

Очікується, що загальний обсяг активів та доходів об'єднаної компанії перевищить 1,5 млрд євро, а прогнозований показник EBITDA становитиме близько 120 млн євро на рік. Прийнята стратегія розвитку Еurohold передбачає отримання доходу та EBITDA у розмірі понад 2 млрд євро та 200 млн євро річних відповідно у період до 2025 року.

Фінансування угоди

Придбання дочірніх компаній CEZ Group у Болгарії було здійснене Еurohold та інвестиційним банком Euro-Finance AD за рахунок власного капіталу, публічного розміщення нових акцій на Болгарській фондовій біржі, а також за кошти комплексного пакета фінансування Metric Capital Partners. У ролі ексклюзивного фінансового радника за угодою виступила компанія JP Morgan AG.

Пряма мова

«Придбання дочірніх компаній Групи CEZ<…>забезпечить нашим клієнтам та інвесторам більшу стабільність та передбачуваність у всіх аспектах, а також згенерує потенційні синергетичні ефекти та сприятливі можливості. <…>Еurohold зосередить свій майбутній розвиток у двох ключових секторах – страхуванні та енергетиці. Ми вже створили провідну страхову групу, яка працює на ринках Центральної, Східної, Південно-Східної Європи та країн СНД. Наша довгострокова мета – перетворити Східноєвропейську електричну компанію на одного з найбільших постачальників комунальних послуг у регіоні CESEE», – прокоментував подію Асен Христов, голова наглядової ради Eurohold Bulgaria.

Інформаційно. Eurohold Bulgaria є провідною незалежною бізнес-групою у регіоні CESEE, що працює у сфері розподілу та постачання електроенергії, лізингу, продажу автомобілів, інвестиційних послуг, управління активами та страхуванні. Зокрема, страховими послугами Euroins Insurance Group користується понад 4 млн. клієнтів, у групі працює понад 3 000 співробітників. В Україні страховий бізнес Eurohold Bulgaria представлений компаніями ЄТС та Євроінс Україна.

Євроінс Україна – універсальний non-life страховик з близько 100 представництвами по всій країні. Має 25 ліцензій, з них 16 – з добровільних та 9 – з обов'язкових видів страхування. Компанія активно розвиває свій портфель з автострахування, медичного страхування, страхування майна та вантажів для приватних і корпоративних клієнтів, є членом МТСБУ та входить в ТОП-10 страхових компаній України з ОСЦПВ.

ЄТС – лідер туристичного страхування на ринку України. З початку 2021 року Євроінс Україна є членом Національної асоціації страховиків України (НАСУ), яка об'єднала лідерів національного ринку класичного страхування.

замовлення послуг

Оберіть послугу, яка вас цікавить

Ваш телефон

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

або напишіть нам

чи дзвоніть

0 800 501 513 470

зареєструватися

Ім`я*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Телефон*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Email*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Пароль не відповідає вимогам.

Пароль повинен бути не менше 6 символів.

Цей користувач вже зареєстрований.

Вхід

Для входу введіть свою email адресу

Пароль для gmail

!

Поле не може бути порожнім.

Такого email не існує. Перевірте коректність або зареєструйтесь

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний пароль, спробуйте ще раз

На gmail вислане посилання для зміни пароля.

Я згадав пароль

скидання пароля

Введіть будь-ласка новий пароль

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат або паролі не співпадають

Повторіть пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

зберегти

Дякуємо за Ваше замовлення! Наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом.

Дякуємо за Ваше звернення!