Eurohold збільшив доходи та прибутковість у першому півріччі 2024 року

06.09.2024

Eurohold збільшив доходи та прибутковість у першому півріччі 2024 року

Eurohold Bulgaria, провідна енергетична та фінансова група в Південно-Східній Європі (представлена в Україні двома страховими компаніями – Євроінс Україна та Європейське Туристичне Страхування), попри численні виклики в регіоні свої діяльності в I півріччі 2024 року покращила ключові показники операційної прибутковості.

Згідно з консолідованим звітом групи, у січні-червні 2024-го Eurohold отримав валовий прибуток у розмірі 124,34 млн євро, а прибуток до вирахування відсотків, податків та амортизації (EBITDA) склав 84,76 млн євро. Це відповідно на 1,7% та 19,3% більше показників I півріччя 2023-го. Зростання відбулося завдяки збільшенню прибутковості в енергетичному та страховому бізнесах холдингу, причому в першому з них показник був досягнутий при менших доходах.

Чистий фінансовий результат Eurohold за звітний період склав 8,95 млн євро. У першій половині попереднього 2023 року холдинг отримав прибуток після оподаткування в розмірі 54,29 млн євро, але тодішній результат включав одноразовий ефект від припиненої діяльності. Підсумковий чистий фінансовий результат від діяльності, що триває, за перші шість місяців поточного року був утричі вищим, ніж за аналогічний попередній період.

У першому півріччі 2024 року загальна консолідована виручка Eurohold склала майже 654 млн євро. Доходи від страхової діяльності групи зросли на 3,3% до 133,19 млн євро.

Страховий бізнес Eurohold, який працює через Euroins Insurance Group (EIG), у першому півріччі демонстрував стабільні результати, збільшуючи доходи та накопичуючи прибуток.

У червні Fitch Ratings, одне з найбільших рейтингових агентств світу, підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Eurohold на рівні «B» зі стабільним прогнозом. Оцінка Fitch відображає зниження ризиків після успішного рефінансування боргів проміжних енергетичних холдингових компаній групи та хороших результатів діяльності їхніх дочірніх компаній.

«Сьогоднішні виклики спонукають нас бути більш продуктивними та розвивати наш бізнес. Результати за перше півріччя показують, що ми рухаємося у правильному напрямку і будемо продовжувати слідувати стратегії, яку ми визначили», – прокоментував Ассен Мінчев, генеральний директор Eurohold.


Довідка

Eurohold Bulgaria – провідна енергетична та фінансова група, що працює в Центральній, Східній та Південно-Східній Європі. Котирується на Болгарській і Варшавській фондових біржах. Eurohold володіє Euroins Insurance Group (EIG), однією з найбільших страхових груп у регіоні. EIG надає повний спектр страхових продуктів, обслуговує понад 4 мільйони клієнтів в 11 країнах і налічує понад 3000 співробітників. Eurohold є власником Electrohold, провідної енергетичної групи в Болгарії, яка володіє найбільшим дистриб'ютором, постачальником і продавцем електроенергії в країні, налічує 3000 співробітників і обслуговує понад 3 мільйони споживачів.

СК Євроінс Україна – універсальний non-life страховик, працює на українському ринку з 1992 року. Входить до складу болгарської Euroins Insurance Group (EIG) – однієї з найбільших незалежних страхових груп, що діють у країнах Центральної, Східної та Південно-Східної Європи. Страхова група EIG є дочірньою компанією Eurohold Bulgaria – провідної енергетичної та фінансової групи, що працює в Центральній, Східній та Південно-Східній Європі.

Компанія має близько 100 представництв по всій країні, володіє 25 ліцензіями, з них 16 – з добровільних і 9 – з обов'язкових видів страхування. СК «Євроінс Україна» є членом Моторного (транспортного) страхового бюро України та ЕВА (European Business Association), активно працює в сегментах автострахування, медичного страхування, страхування майна, відповідальності та вантажів для приватних і корпоративних клієнтів.

СК Європейське Туристичне Страхування працює на українському ринку з 2006 року і є єдиним страховиком в Україні, який спеціалізується на туристичному страхуванні. Компанія володіє 8 ліцензіями з добровільних видів страхування, працює як з приватними особами, так і з корпоративними клієнтами.

замовлення послуг

Оберіть послугу, яка вас цікавить

Ваш телефон

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

або напишіть нам

чи дзвоніть

0 800 501 513 470

зареєструватися

Ім`я*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Телефон*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Email*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат.

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Пароль не відповідає вимогам.

Пароль повинен бути не менше 6 символів.

Цей користувач вже зареєстрований.

Вхід

Для входу введіть свою email адресу

Пароль для gmail

!

Поле не може бути порожнім.

Такого email не існує. Перевірте коректність або зареєструйтесь

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний пароль, спробуйте ще раз

На gmail вислане посилання для зміни пароля.

Я згадав пароль

скидання пароля

Введіть будь-ласка новий пароль

Пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

Невірний формат або паролі не співпадають

Повторіть пароль*

!

Поле не може бути порожнім.

зберегти

Дякуємо за Ваше замовлення! Наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом.

Дякуємо за Ваше звернення!